Lotus - Ilse Houwink

Ayurvedische lichaamsbehandelingen & consulten

Bij een ayurvedische behandeling krijgt lichaam en geest tot op een diep niveau aandacht, waardoor er rust en ontspanning kan ontstaan. Samen met de therapeut wordt overlegd welke behandeling op het moment voor u het beste past.Aanleiding voor een afspraak kan zijn om op een gezonde wijze uzelf eens helemaal de aandacht te gunnen. Dit werkt goed ter preventie van lichamelijke klachten welke uit disbalans voortkomen en op ontspanning bij mentale druk.
Bij bestaande lichamelijke klachten is behandeling heilzaam. Het kan ook een goede aanvulling zijn bij een reguliere aanpak. Het heeft zijn uitwerking op een dieper niveau, die raakt aan het ontstaan van de klacht.
Een uitgebreid ayurvedisch consult, die bijvoorbeeld Robert Swami Persaud geeft, kan een goede basis zijn voor de behandelingen.
De behandelingen kunnen zijn:
 • Abhyanga (oliebehandeling) 2 uur
  Dit is een behandeling, waar het hele lichaam ruim aandacht krijgt. In de massage wordt gebruik gemaakt van ruime hoeveelheden kruidenoliën, die afgestemd zijn op uw constitutie of klacht.
 • Ghee abhyanga 2 uur
  In plaats van kruidenolie wordt geklaarde boter (ghee) gebruikt. Dit heeft een verzachtende  en reinigende werking.
 • Oliebehandeling afgestemd op uw specifieke behoeften 1 uur
  Deze kortere massage is op indicatie bedoeld. Mogelijk is bijvoorbeeld een rug en nek massage, een voeten-, handen- en/of hoofdmassage.
 • Abhyanga met 4 handen 2 uur
  Dit is een klassieke ayurvedische massage, waarbij er twee masseurs tegelijkertijd aan het werk zijn.
 • Udvartana (modderpakkingbehandeling) 1 uur
  Hierbij wordt gebruik gemaakt van mineraalrijke modder uit het Himalaya gebergte met 34 ayurvedische ingrediënten. Het heeft een reinigende en voedende werking.
 • Svedana (ayurvedisch stoombad)
 • Een svedana is een stoombad/sauna, waarbij het hoofd koel wordt gehouden. We gebruiken dit in combinatie met een abhyanga of als losse behandeling waarbij ook kruidenolieen worden gebruikt.
 • Overige behandelingen
  Verder zijn er behandelingen, die onderdeel uitmaken van een ayurvedische kuur (pancha karma). Dit kunnen zijn navarakizhi (waarin gewerkt wordt met rijst-kruiden-melkstempels), netravasti (bijzondere oogwassing) en svedana (hete stoombehandeling waarin het hoofd vrij blijft).
Goed om te weten!
-  een abhyanga behandeling duurt 2 uur inclusief intake en voor en na gesprek.
-     houdt er rekening mee dat een behandeling intensief is en dat u in uw planning in ieder geval 2 uur na afloop ruimte heeft om de behandeling door te kunnen laten werken. Het heeft een meerwaarde de olie die tijd nog te laten zitten.
-  er wordt overvloedig olie gebruikt, inclusief hoofd en haren. Houdt hiermee rekening met uw kleding. De kruidenolie kan vlekken veroorzaken op uw kleding. Graag ook een sjaal / muts meenemen om uw hoofd te bedekken en om uw jas te beschermen
-  gebruik voor een behandeling geen overvloedige maaltijd en vermijdt het drinken van koffie en zeker alcohol voor en na een behandeling.
-  De behandeling vindt het beste plaats zonder sieraden, make-up en gel 
-  Drink na een behandeling extra water (liefst lauw of warm) om afvalstoffen te helpen verwijderen
- De eerste drie maanden van een zwangerschap kan er geen ayurvedische lichaamsbehandeling worden afgesproken
- Bij koorts en ziekte met een acuut of actief karakter kan een abhyanga niet worden gegeven (koorts , een migraineaanval, reuma aanval e.d.) en kan reden zijn de afspraak af te zeggen of te verzetten.


-  Bij verhindering graag minimaal 24 uur van tevoren afmelden; de behandelkosten worden anders in rekening gebracht.
-  U krijgt na een behandeling een nota, die door veel zorgverzekeraars (deels) vergoed wordt, welke afspraken hebben gemaakt met beroepsorganisatie VBAG. De behandeling of het consult wordt contant met u afgerekend.

U kunt direct, of op doorverwijzing een afspraak maken.

Behandelingen kunnen zijn